Έρευνα για τους κρατουμένους που "αλωνίζουν" για όπλα και ναρκωτικά στον Κορυδαλλό

2013-04-01 10:05

Έρευνα μετά την αποκάλυψη για παραλαβές όπλων και ναρκωτικών στον Κορυδαλλό διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Μετά από δημοσίευμα και φωτογραφίες που αποτυπώνουν ότι οι κρατούμενοι "αλωνίζουν" στις φυλακές Κορυδαλλού, παραλαμβάνοντας ανενόχλητοι όπλα και ναρκωτικά, το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική έρευνα.

Η δραστηριότητά τους, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, έγινε γνωστή πολλές ημέρες αργότερα, μετά την παρακολούθηση υλικού που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, στο οποίο φαίνονταν έγκλειστοι να "σπάνε" τα κάγκελα και με σχοινί να βρίσκονται στο έδαφος.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους, καταφέρνοντας ύστερα από εβδομάδες να ανακαλύψουν ένα όπλο, δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες.

Φτωχότατη συγκομιδή, σχολιάζουν οι γνωρίζοντες, μιλώντας γι' αυτά που διαδραματίζονται στις "ασφυκτικά γεμάτες" φυλακές.

Οι αποδράσεις, οι έξωθεν επιθέσεις, τα οπλοστάσια, η ωμή βία, οι υπόγειες συναλλαγές είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ύστερα από πολυήμερες "διαπραγματεύσεις" με κρατούμενους, το πρώτο Σάββατο του Μαρτίου λίγο μετά τις 10 το πρωί, ένας κουρδικής καταγωγής έγκλειστος ειδοποίησε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους πως στον κοινόχρηστο χώρο της Δ' πτέρυγας θα έβρισκαν αυτά που έψαχναν εδώ και δύο μήνες. Ένα όπλο το οποίο πιθανότατα είχε συναρμολογηθεί μέσα στη φυλακή, δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες.

Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το ακριβές σχέδιο απόδρασης στο οποίο θα χρησιμοποιείτο ο οπλισμός, ενώ το γεγονός ότι "παραδόθηκαν" μόνο πέντε σφαίρες έχει εντείνει την ανησυχία πως μέσα στις φυλακές μπορεί να υπάρχει και ένα δεύτερο όπλο.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, 40 υπάλληλοι φυλακών από διάφορες περιοχές της χώρας τέθηκαν σε αργία και ελέγχονται για πειθαρχικά παραπτώματα.