Αποκαλύφθηκε η έκδοση παραγωγής της McLaren P1

2013-02-27 03:56

Ε, όπως και να το κάνουμε, αποτελεί είδηση, κάθε τι που αφορά στο νέο υπεραυτοκίνητο της McLaren, την Ρ1. Έτσι, αυτή τη φορά ασχολούμαστε με τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου παραγωγής που είδαν το φως της δημοσιότητας

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί αναρωτήθηκαν αν πράγματι αυτές είναι οι φωτογραφίες του μοντέλου παραγωγής ή του concept car. Μια προσεχτική ματιά όμως, μπορεί να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις.

Εκτός από το νέο χρώμα λοιπόν, το P1 σε αυτές τις εικόνες διαθέτει νέες εισαγωγές του αέρα από ανθρακονήματα και στις δύο γωνίες του εμπρός προφυλακτήρα, ελαστικά δρόμου και ένα διαφορετικό πισω διαχύτη.

Η McLaren ξεκαθάρισε επίσης ότι η συνολική ιπποδύναμη από τον υβριδικό κινητήρα του Ρ1 που συνδυάζει έναν 3,8-λίτρων twin-turbo V8 και έναν ηλεκτρικό κινητήρα θα φθάνει τους 903 ίππους και 900 Nm ροπής. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων και η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς.

Το ελαφρύ hypercar θα είναι σε θέση να καλύψει περίπου 10 χιλιόμετρα καταναλώνοντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια μόνο με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Αν και ακόμη η McLaren δεν έχει δώσει στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις του Ρ1, εν τούτοις όλα δείχνουν πως το σούπερ αυτοκίνητο θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του θα είναι πάνω από 350 χλμ/ώρα.