Βάλ’ τον στο φούρνο

2013-02-16 04:19

Βάλ’ τον στο φούρνο

 

Valton ston fourno

Το έχεις ακούσει σίγουρα: το σεξ είναι σαν τα μαθηματικά, το ποδήλατο, την μπιρίμπα. Στην πραγματικότητα, όμως, το σεξ είναι σαν τη μαγειρική: φαντασιώνεσαι, αγοράζεις τόμους με περίπλοκες συνταγές και εικόνες που σου δείχνουν βήμα βήμα τι να κάνεις και όταν έχεις όρεξη, δημιουργείς τα πιο ξεχωριστά και νόστιμα πιάτα. Συνήθως, όμως, όταν γυρνάς σπίτι κουρασμένη από τη δουλειά κι άλλες καθημερινές υποχρεώσεις, αναγκάζεσαι να συμβιβαστείς με ψωμί κι ελιές.
Σύμφωνα με πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα, το 27% των γυναικών και το 54% των αντρών δεν κρύβουν ότι θέλουν να κάνουν περισσότερο σεξ. Ωστόσο, το 22% των παντρεμένων γυναικών που έχουν περάσει τα 50 αποκαλύπτουν ότι δεν έκαναν καθόλου σεξ τον προηγούμενο χρόνο. Για να βρούμε λύση σε αυτό το πρόβλημα συμβουλευτήκαμε κορυφαίους ψυχολόγους και ειδικούς στο σεξ και συγκεντρώσαμε έξι μυστικές συνταγές, που θα σε βοηθήσουν να ανεβάσεις τη θερμοκρασία της κρεβατοκάμαράς σας στα ύψη!

Μυστική Συνταγή #1
Της ώρας
Λειτουργώ καλύτερα το απόγευμα, αλλά εκείνος είναι πρωινός τύπος. Οταν δεν είχαμε παιδιά, τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Υπάρχει τρόπος να συγχρονίσουμε το σεξουαλικό μας ρολόι;
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να καταλάβετε τους λόγους που προτιμάτε να κάνετε σεξ διαφορετικές ώρες της ημέρας. Φταίει που γυρνάει εξαντλημένος από τη δουλειά; Μήπως είσαι εσύ αποσυντονισμένη το πρωί γιατί πρέπει να ετοιμάσεις τα παιδιά για το σχολείο; «Οταν εντοπίσετε αυτό που σας δυσκολεύει, πρέπει να βρείτε μία πρακτική λύση, έστω κι αν χρειαστεί να συμβιβαστείτε», λέει η δρ Terri Orbuch, ψυχολόγος. Για παράδειγμα, μπορείς να κανονίσεις να μένουν τα παιδιά στη γιαγιά τους μία φορά την εβδομάδα, αν το σπίτι της είναι κοντά στο δικό σας. Αλλιώς, προσπάθησε να πείσεις τον άντρα σου να βάλει στην άκρη τη δουλειά για ένα και μόνο βράδυ.
«Αν προσπαθήσετε και οι δύο να κάνετε μία παραχώρηση, θα αρχίσετε να εκτιμάτε περισσότερο το σεβασμό που σας δείχνει ο σύντροφός σας», λέει η δρ Orbuch. «Εξάλλου, αν το σώμα σου ενδώσει στη σεξουαλική διάθεση του συντρόφου σου, τότε δεν θα αργήσει να ενδώσει και το μυαλό σου».

Μυστική Συνταγή #2
Εξωτική
Φτάνω σε οργασμό πιο γρήγορα με το στοματικό σεξ, αλλά ο σύζυγός μου το κάνει μάλλον απρόθυμα. Πώς μπορώ να του πω ότι έτσι με ευχαριστεί περισσότερο;
«Ερευνα του ινστιτούτου Kinsey αποκάλυψε ότι ένα από τα σημαντικότερα δείγματα ότι ο άντρας είναι ευτυχισμένος σε μια σχέση είναι όταν νιώθει ότι ικανοποιεί τη σύντροφό του», ισχυρίζεται η δρ Debby Herbenick, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Αν τον βοηθήσεις να καταλάβει ότι το στοματικό σεξ σου αρέσει, τότε θα θέλει να σε ικανοποιήσει, αρκεί να του το πεις. Επίσης «μη σκέφτεσαι ότι δυσανασχετεί, γιατί μπορεί απλώς να είναι ανασφαλής για την απόδοσή του», τονίζει η δρ Orbuch.
Λίγα πράγματα ερεθίζουν έναν άντρα περισσότερο από το να βλέπει μια γυναίκα να απολαμβάνει το σεξ μαζί του. Μπορείς λοιπόν να του προτείνεις μερικές αλλαγές στο στοματικό σεξ, που θα το κάνουν πιο ευχάριστο για εκείνον. Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια άλλη στάση, πιο βολική για εκείνον.

Μυστική Συνταγή #3
Πικάντικη
Οταν τσακωνόμαστε, δεν έχω όρεξη να κάνω σεξ. Η δική του διάθεση όμως δεν επηρεάζεται καθόλου από τις φιλονικίες μας. Γιατί συμβαίνει αυτό;
«Οι άντρες αντιμετωπίζουν το σεξ σαν ένα μέσο για να πλησιάσουν τη σύντροφό τους, ενώ οι γυναίκες θέλουν να αισθανθούν οικεία πριν κάνουν σεξ», λέει η δρ Orbuch. Μετά από έναν τσακωμό, οι γυναίκες συχνά εγκλωβίζονται στις σκέψεις τους και παγιδεύονται στα αρνητικά τους συναισθήματα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Family Psychology, οι γυναίκες αντλούν ικανοποίηση όταν ο σύντροφός τους καταλαβαίνει ότι είναι αναστατωμένες, γιατί το λαμβάνουν ως ένδειξη ότι συμπάσχει μαζί τους. Οι ειδικοί προτείνουν να επιδιώκεις δέκα λεπτά ποιοτικής κουβέντας με το σύντροφό σου, για να αντισταθμίσετε τον απόηχο των διαφωνιών και να ενισχύσετε τη μεταξύ σας οικειότητα.

Μυστική Συνταγή #4
Light
Από τότε που πήρα κιλά δεν αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου. Πώς θα μπορέσω να αποκτήσω ξανά αυτοπεποίθηση στο σεξ;
Κατ’ αρχάς, έρευνες έχουν δείξει ότι η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική εμφάνισή μας. «Οσο περίεργα κι αν νιώθεις, σημαντικό είναι να μπορείς να διαχειρίζεσαι τις ανησυχίες που έχεις για το σώμα σου», εξηγεί η δρ Herbenick.
Σταμάτα λοιπόν να συγκρίνεις -σχεδόν εμμονικά- το σώμα σου με εκείνο της Ελ Μακφέρσον. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τα δικά σου σέξι χαρακτηριστικά. «Αγάπα τους καλοσμιλεμένους ώμους σου ή τον κομψό λαιμό σου», λέει η Andrea Syrtash, σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας του βιβλίου Cheat on Your Husband (With Your Husband). Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες της Ιατρικής Σχολής του UCLA, αν ανακατευθύνεις τις σκέψεις σου σε κάτι πιο θετικό -μία διαδικασία που ονομάζεται νευροπλαστικότητα-, τότε ενεργοποιείς την επανασύνδεση των νευρώνων στον εγκέφαλό σου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη μετάδοση όλων αυτών των μηνυμάτων. Αυτό το είδος αυτοομιλίας μπορεί να δώσει μία μικρή -πλην όμως σημαντική- ένεση στη σεξουαλική αυτοπεποίθησή σου.

Μυστική Συνταγή #5
Αφροδισιακή
Με τον άντρα μου είμαστε μαζί 13 χρόνια. Αν και τον αγαπάω πολύ, η διάθεσή μου για σεξ είναι πεσμένη. Τι μπορώ να κάνω για να ξαναβρώ τη χαμένη μου λίμπιντο;
Eίναι γεγονός ότι η μειωμένη λίμπιντο αποτελεί ένα κοινό αλλά και περίπλοκο θέμα», ισχυρίζεται η Tieraona Low Dog, γιατρός στο Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής της Αριζόνας. «Οι ορμόνες σου μπορούν να σπείρουν τον όλεθρο με πολλούς τρόπους. Τα αντισυλληπτικά χάπια μειώνουν την τεστοστερόνη, επομένως αποδυναμώνουν τη σεξουαλική επιθυμία σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν λαμβάνονται. Με τον ίδιο τρόπο σε επηρεάζουν και οι ορμονικές διακυμάνσεις, που αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της περιεμμηνόπαυσης». Αν αυτά δεν ταιριάζουν στη δική σου περίπτωση, τότε πρέπει να ψάξεις το πρόβλημα στους δύο πιο κοινούς εχθρούς της σεξουαλικής σου ζωής: το στρες και την ανησυχία.
Το καλό είναι πως υπάρχουν καταπληκτικά φυσικά αφροδισιακά, που μπορούν να σε βοηθήσουν. Η δρ Low Dog προτείνει τρία συγκεκριμένα ξεκινώντας με το σαταβάρι, που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σπαράγγι. «Αν και η αρχική χρήση του είναι για την καταπολέμηση των εξάψεων, ενισχύει τη λίμπιντο και τη γονιμότητα», λέει η δρ Low Dog. Ενα άλλο είναι το μάκα, που θεωρείται φυτό του πάθους στη χώρα προέλευσής του, το Περού. «Η δαμιάνα είναι άλλο ένα αφροδισιακό. Κατανάλωσε 30 g μετά το δείπνο, για να ενισχύσεις την ερωτική σου επιθυμία».

Μυστική Συνταγή #6
Αρωματική
Συχνά η δυσάρεστη οσμή της ευαίσθητης περιοχής μπαίνει ανάμεσα σε μένα και το σύντροφό μου. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω αυτό το πρόβλημα;
Η κακοσμία της ευαίσθητης περιοχής μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους (μυκητιάσεις, χλαμύδια κ.ά.). «Είναι γεγονός ότι η υγρασία του κόλπου δεν παραμένει σταθερή κι επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως είναι οι ορμονικές ανισορροπίες», εξηγεί η Lissa Rankin, μαιευτήρας-γυναικολόγος.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί κι εύκολοι τρόποι να βάλεις τέλος σε αυτήν την (άβολη) κατάσταση. Ο αποτελεσματικότερος και, μεταξύ μας, ευκολότερος τρόπος να σβήσεις τις άσχημες οσμές της ευαίσθητης περιοχής είναι να μην παραμελείς την υγιεινή της. «Φρόντισε λοιπόν να περιποιείσαι και να πλένεις την περιοχή καθημερινά με τα κατάλληλα προϊόντα», τονίζει η L. Rankin. Σε γενικές γραμμές, εμπιστεύσου εκείνα που έχουν ως βάση τους φυσικά συστατικά και περιέχουν εκχυλίσματα φυτών και βοτάνων (π.χ. χαμομήλι, αλόη βέρα). Επιπλέον, καλό είναι να θυμάσαι ότι τα συνθετικά εσώρουχα (από νάιλον, κ.λπ.) μπορεί να επηρεάσουν το pH της περιοχής, οπότε καλό είναι να τα αποφεύγεις και να προτιμάς τα βαμβακερά που είναι πιο φιλικά για το δέρμα.