Διεθνής διάκριση για την Νομική

2013-03-25 12:49

Διάκριση για φοιτητές της νομικής σε διεθνή διαγωνισμό

Σημαντική διάκριση σημείωθηκε από την ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τομέα Διεθνών Σπουδών στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης ELSA Human Rights Moot Court Competition. για τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής έφτασε μέχρι τον ημιτελικό γύρο. Εκεί αντιμετώπισε την ομάδα του Trinity College Dublin, η οποία πήρε τελικά και το πρώτο βραβείο. Οι ομιλήτριες που ήταν η Αλεξάνδρα Ζιάκα (2η) και Βασιλική Βλόντζου (10η) βρέθηκαν μέσα στους δέκα καλύτερους αγορητές.

Όλες οι ομιλήτριες απέσπασαν συγχαρητήρια από τους δικαστές για τα άριστα αγγλικά τους, το υψηλό επίπεδο της νομικής τους κατάρτισης, τη δομή των επιχειρημάτων τους και τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν και να ελίσσονται στις ερωτήσεις των δικαστών.

Όπως ανακοίνωσε το πανεπιστημίου Αθηνών, η ομάδα του τμήματος Νομικής είχε προκριθεί τρίτη κατά σειρά στις 16 καλύτερες ομάδες από το σύνολο 120 που συμμετείχαν στη γραπτή φάση της διαδικασίας. Η ομάδα αποτελείται από τις προπτυχιακές φοιτήτριες Βασιλική Βλόντζου, Ελίτσα Γκοσποντίνοβα, Αλεξάνδρα Ζιάκα, Ελένη Θεοδωροπούλου και Χρυσάνθη Θούα, υποστηριζόμενες από τον μεταπτυχιακό φοιτητή Απόστολο Ζαμπουνίδη και τις διδακτορικές φοιτήτριες Δήμητρα Παπαγεωργίου και Εύα Τζαβαλά υπό την επιστημονική επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας Μαρίας Γαβουνέλη.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε φέτος, για πρώτη φορά, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.