Εξιχνιάστηκαν τέσσερις επιθέσεις εις βάρος αλλοδαπών

2013-03-01 05:15

Σύλληψη 20χρονου - εμπλεκόμενου σε τέσσερις επιθέσεις κατά αλλοδαπών. Το χρονικό των ρατσιστικών επιθέσεων

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως έφτασε στην εξιχνίαση τεσσάρων ρατσιστικών επιθέσεων εις βάρος αλλοδαπών στην Αττική.

Η πρώτη έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012, σε κατάστημα στη Μεταμόρφωση και οι υπόλοιπες τρεις διαδοχικά στις 22 του ίδιου μήνα σε Ηράκλειο, Λυκόβρυση και Μεταμόρφωση.

Συνελήφθη 20χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται κατά περίπτωση για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εμπρησμό, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Όπως γίνεται γνωστό από την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος νεαρός εισήλθε μαζί με ακόμη οκτώ πολίτες σε κουρείο ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στην οδό Γκινοσάτη 47 στη Μεταμόρφωση, όπου και όλοι μαζί επιτέθηκαν σε δύο Πακιστανούς υπαλλήλους, αλλά και σε Έλληνα πελάτη. Ο πελάτης μάλιστα τραυματίστηκε, όπως και ένας των υπαλλήλων με αιχμηρό αντικείμενο.

Επίσης, έριξαν μέσα στο κατάστημα μιαβόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.

Στις 22/9/2012, νωρίς το βράδυ, μαζί με άλλους δύο άντρες, επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο Πακιστανούς σε στάση λεωφορείου στην λεωφόρο Ηρακλείου και τραυματίστηκε σοβαρά ο ένας στη θωρακική χώρα, ενώ του αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Λίγη ώρα μετά την ίδια μέρα, στην περιοχή της Λυκόβρυσης, ο 20χρονος επιβαίνοντας μαζί με άλλους δύο σε ΙΧ, ανέκοψαν την πορεία μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαιναν δύο Πακιστανοί, με αποτέλεσμα αυτή να ανατραπεί. άρπαξαν τη μοτοσικλέτα, η οποία βρέθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου καμένη ολοσχερώς στη Μεταμόρφωση.

Τέλος, την ίδια ημέρα στις περίπου εννέα, στην οδό Ερμού στη Μεταμόρφωση, πάντα μαζί με δύο άτομα, επιτέθηκαν με μαχαίρι σε τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, τραυμάτισαν δύο από αυτούς, τον έναν σοβαρά στη θωρακική χώρα και τους αφαίρεσαν και προσωπικά τους αντικείμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, κινείται η διαδικασία για τη δημοσίευση φωτογραφιών και στοιχείων του.