Εξιχνιάστηκε μετά από 8 χρόνια δολοφονία βενζινοπώλη στην Κρήτη. Ως δράστης φέρεται ο δολοφονηθείς με τσεκούρι τοξικομανής

2013-03-01 05:16

Εξιχνιάστηκε 8 χρόνια μετά η δολοφονία του 38χρονου βενζινοπώλη στην Ιεράπετρα. Συγκλονιστικό παιχνίδι της ζωής, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του ενός δράστη, που έχει αποβιώσει

 

Ύστερα από οκτώ χρόνια εξιχνιάστηκε ένα έγκλημα που είχε γίνει στην Ιεράπετρα Λασιθίου, τον Φεβρουάριο του 2005, με θύμα ένα 38 χρόνο βενζινοπώλη. Δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν δύο Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων έχει πεθάνει.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, «στο πλαίσιο της συμπληρωματικής προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, προέκυψε ότι δράστες της ανθρωποκτονίας, που είχε διαπραχθεί την 04.02.2005, σε βάρος 38χρονου ημεδαπού στην Ιεράπετρα Λασιθίου, είναι δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 32 ετών.

Ειδικότερα, το απόγευμα της 4ης Φεβρουαρίου του 2005, στο 4ο χλμ της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας - Παχιάς Άμμου, άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 38χρονου, με σκοπό τη ληστεία, και τον πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Σε βάρος του 32χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου και συνελήφθη την Τετάρτη, όπου με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση του, ενώ για τον 36χρονο δεν ασκήθηκε δίωξη καθόσον έχει αποβιώσει.

Ο άτυχος βενζινοπώλης είχε βρεθεί τότε νεκρός στην καρέκλα του γραφείου του πρατηρίου από φίλο του, ο οποίος πήγε στο πρατήριο για εφοδιασμό του αυτοκίνητου του, φέροντας τραύματα από πυροβόλο στο κεφάλι και στα πόδια.

Ασύλληπτη σύμπτωση

Ο ένας εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του 38χρονου βενζινοπώλη, φέρεται να ήταν ο 36χρόνος τοξικομανής που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο νεκρός στα νταμάρια στις Πατέλες του Ηρακλείου, χτυπημένος με τσεκούρι στο κεφάλι.

Ο 36χρονος είχε δολοφονηθεί για «μοιρασιά ηρωίνης» από ένα φίλο του, επίσης τοξικομανή, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ Ηρακλείου παίρνοντας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στο φως μετά τη συμπληρωματική προανάκριση που έγινε από τις αστυνομικές αρχές, και που σύμφωνα με πληροφορίες οδήγησαν στην ταυτοποίηση του νεκρού δράστη, ο οποίος μαζί με τον 32χρονο συλληφθέντα σκότωσαν με καραμπίνα τον 38χρονο βενζινοπώλη.