Το εγχειρίδιο του έρωτα

2013-02-16 03:45

Το εγχειρίδιο του έρωτα

To egheiridio tou erwta

Ημέρα 1η
Τα λέμε στο σπίτι
. Διάθεσε αποκλειστικά στο σύντροφό σου 10 με 15 λεπτά την ημέρα για να μιλήσετε για ζητήματα που σας απασχολούν, χωρίς εξωτερικές διακοπές. Καλό είναι να κάνετε το συγκεκριμένο κρυφό ραντεβού... συνήθεια. Φυσικά, δεν είναι ανάγκη να βρίσκεστε μόνο εντός των τειχών του σπιτιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε για ένα χαλαρό περίπατο ή για ένα σύντομο δείπνο. Έτσι, «μπορείτε να διατηρήσετε και να αναπτύξετε περισσότερο τη μεταξύ σας επαφή», υποστηρίζει η Mary Jo Rapini, σύμβουλος σεξουαλικής υγείας και ψυχοθεραπεύτρια.

Ημέρα 2η
Το φιλί του αποχαιρετισμού
. Ένα γρήγορο φιλί στα χείλη αποτελεί κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας σας, όπως είναι το βούρτσισμα των δοντιών ή ο πρωινός σου καφές. «Για να ενισχύσεις τον ερωτισμό και να διατηρήσεις το στοιχείο της έκπληξης στη σχέση σας, δώσε στον αγαπημένο σου ένα παθιασμένο φιλί», προτείνει η δρ Sheryl Kingsberg, ψυχολόγος και καθηγήτρια Αναπαραγωγικής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Case Western Reserve University.

Κορμί θανατηφόρο. Φτιάξε μία λίστα με 5 πράγματα που σου αρέσουν στο σώμα σου και τα οποία σε κάνουν να νιώθεις πιο επιθυμητή και ελκυστική. Σύμφωνα με μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, οι γυναίκες που νιώθουν άνετα με το σώμα τους τείνουν να εμφανίζουν μεγαλύτερη διάθεση για σεξ.

Ημέρα 3η
Το πρωί, με την αυγή.
«Όταν ξυπνάς, τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα είναι εξαιρετικά υψηλά, πράγμα που σε γεμίζει ενέργεια. Οπότε, από βιοχημικής πλευράς, το πρωί αποτελεί την ιδανικότερη ώρα για σεξ», διατείνεται η Eva Cwynar, παθολόγος-ενδοκρινολόγος και επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής στο UCLA. Επιπλέον, μετά το σεξ, απελευθερώνεις ωκυτοκίνη, με αποτέλεσμα να νιώθεις χαρά όλη την ημέρα.

Συγκέντρωση δυνάμεων. «Οι γυναίκες σκέφτονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αυτό συμβαίνει ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ», εξηγεί η Ellen Barrett, συγγραφέας του βιβλίου Sex Yoga. Η γιόγκα σε εκπαιδεύει να συγκεντρώνεις τη σκέψη σου ενώ παράλληλα μεγιστοποιεί την ερωτική απόλαυση.

Ημέρα 4η
Έχεις γράμμα.
Αποπλάνησε το ταίρι σου μέσω e-mail. Αυτό το παιχνίδι αυξάνει τόσο τη δική σου όσο και τη δική του ερωτική διέγερση.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Pittsburg, οι γυναίκες που είναι δραστήριες και ασκούνται σε τακτική βάση αναφέρουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση. «Η άσκηση περιορίζει το στρες, χαρίζει ενέργεια και σε βοηθά να αποκτήσεις καλύτερη σχέση με το σώμα σου», διατείνεται η δρ S. Kingsberg. Περίπου 20-30 λεπτά 4-5 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά να εκτοξεύσουν τη λίμπιντό σου στα ύψη.

Ημέρα 5η
Μόνη σου, στο σαλόνι σου.
«Για τις περισσότερες γυναίκες, ο αυνανισμός αποτελεί μεγάλο ταμπού ακόμα και σήμερα», σημειώνει η M. J. Rapini και συνεχίζει: «Περισσότερα από 10 εκατομμύρια νεύρα καταλήγουν στην κλειτορίδα σου και η μόνη τους λειτουργία είναι να σε βοηθήσουν να αγγίξεις την κορυφή». Αλλωστε, έτσι καταπολεμάς τη χαμηλή λίμπιντο.

Στο κρεβάτι από νωρίς. Κλείσε την τηλεόραση και αφιέρωσε λίγο χρόνο στο σύντροφό σου. «Το βράδυ αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να μείνετε λίγο μόνοι. Δεν είναι απαραίτητο να συζητήσετε κάτι συγκεκριμένο, το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσετε λίγο ποιοτικό χρόνο ο ένας στον άλλο», εξηγεί η δρ S. Kingsberg.

Ημέρα 6η
Βγείτε ραντεβού.
Αυτή η ξεχασμένη για πολλά ζευγάρια παράδοση αποτελεί το κλειδί για μία πιο ευτυχισμένη σχέση. Σύμφωνα με έρευνες, το μυστικό για ένα επιτυχημένο ραντεβού είναι να κάνετε κάτι διαφορετικό. Και αυτό γιατί οι νέες εμπειρίες ενεργοποιούν την ταυτόχρονη έκκριση ντοπαμίνης, ωκυτοκίνης και νορεπινεφρίνης, ορμονών που σχετίζονται με τη δημιουργία του αισθήματος οικειότητας.

Ημέρα 7η
Πριν το φαγητό.
«Μετά το φαγητό αυξάνεται η έκκριση αίματος στο στομάχι προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της πέψης, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεται η έκκριση αίματος στα γεννητικά όργανα», υποστηρίζει ο Daniel Stein, παθολόγος, συγγραφέας του βιβλίου The Passionate Blood. Με άλλα λόγια, το σεξ πριν το φαγητό ενδείκνυται και με... συνταγή γιατρού.

Ώρα για διάβασμα. Ήρθε η ώρα να θυμηθείς τις αισθηματικές νουβέλες που διάβαζες στην εφηβεία σου. Διάβασε στο ταίρι σου λίγη ερωτική ποίηση και λογοτεχνία καθώς έτσι ενισχύεται σημαντικά η ερωτική διάθεση και επιθυμία.

Ημέρα 8η
Τα βάρη της ζωής.
Οι ασκήσεις που απαιτούν βάρη για την εκτέλεσή τους συμβάλλουν στη μεγαλύτερη απελευθέρωση τεστοστερόνης, της ορμόνης που σχετίζεται με την ερωτική επιθυμία. Προσπάθησε να κάνεις βάρη 20-30 λεπτά 2-3 φορές την εβδομάδα.

Σε νέες περιπέτειες. «Η ρουτίνα βλάπτει σοβαρά τη λίμπιντό σου καθώς μετατρέπει το σεξ σε μία σχεδόν μηχανική ή αυτόματη διαδικασία. Κάνε μία λίστα με φαντασιώσεις, μέρη ή στάσεις που θα ήθελες να δοκιμάσεις με το σύντροφό σου», προτείνει ο Michael Krychman, παθολόγος και διευθυντής του Southern California Center for Sexual Health.

Ημέρα 9η
Ζήσε ένα δράμα.
Δοκίμασε με τον αγαπημένο σου κάποιο παιχνίδι ρόλων ή κάνε πραγματικότητα μία από τις φαντασιώσεις για τις οποίες συζητήσατε χθες. Κλείστε το κινητό και εξασφαλίστε μερικές ελεύθερες ώρες αποκλειστικά γι’ αυτόν το σκοπό. «Προσπάθησε να πάρεις ενεργό ρόλο και να βάλεις τον καλό σου στο ερωτικό παιχνίδι», τονίζει η δρ P. Covalt.

Ημέρα 10η
Shopping therapy.
«Δείξε στον αγαπημένο σου πόσο τον σκέφτεσαι, κάνοντάς του μικροδωράκια», σημειώνει η δρ S. Kingsberg. Μη μείνεις αποκλειστικά στα ψώνια για εκείνον. Αγόρασε και για εσένα κάτι, που θα σε κάνει να νιώσεις πιο ελκυστική και ποθητή.

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου. Μπορεί η γνωστή, ερωτική σκηνή στο «Eyes Wide Shut» να σου φάνηκε λίγο kinky, αλλά το να παρατηρείς τον εαυτό σου στον καθρέφτη κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης αυξάνει την ερωτική διέγερση, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Εθισμού και Ψυχικής Υγείας του Τορόντο.

Ημέρα 11η
Μύρισε... έρωτας.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η μυρωδιά της λεβάντας και της κολοκυθόπιτας αυξάνει τη ροή του αίματος στα αντρικά γεννητικά όργανα κατά 40%. Αντίστοιχα, η μυρωδιά της γλυκόριζας και του αγγουριού αυξάνει τη ροή του αίματος στα δικά σου γεννητικά όργανα κατά 13%. «Η μυρωδιά αποτελεί ένα πολύ ισχυρό αφροδισιακό», εξηγεί η E. Cwynar.

Γέλα μαζί του. «Η κοινή αίσθηση του χιούμορ αποτελεί βασικό και απαραίτητο στοιχείο κάθε ερωτικής σχέσης», υποστηρίζει η δρ G.Οgden. Δοκιμάστε να καθίσετε αναπαυτικά στον καναπέ σας και δείτε αγκαλιασμένοι την αγαπημένη σας κωμική σειρά.

Ημέρα 12η
Ώρα για μασάζ.
«Το άγγιγμα όχι μόνο σε χαλαρώνει, αλλά και ενεργοποεί την παραγωγή και απελευθέρωση ωκυτοκίνης. Μάλιστα, όσο περισσότερη ωκυτοκίνη απελευθερώνει ο οργανισμός σου τόσο μεγαλύτερη είναι και η ερωτική διέγερσή σου», εξηγεί ο Ian Kerner, συγγραφέας του βιβλίου «She Comes First».

Βγες από το δωμάτιο. «Τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ πάντα στο ίδιο μέρος και, μάλιστα, την ίδια ώρα. Οτιδήποτε παρεκκλίνει από τα καθιερωμένα ενισχύει την ερωτική διάθεση», υποστηρίζει ο δρ S. Gardor, ιδρυτής του Mypleasure.com.

Ημέρα 13η
Σαρκική εξάρτηση
. «Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το σεξ αφορά μόνο στον οργασμό και όχι την απόλαυση που δίνει η ίδια πράξη», παρατηρεί η M. J. Rapini. Υπάρχουν τρόποι που σε βοηθούν να εστιάσεις σε αυτή τη διάσταση του σεξ κι όχι στην κορύφωση. Ποιοι; «Κάνε του μασάζ και προσπάθησε να ανακαλύψεις νέες ερωτογενείς ζώνες στο σώμα του», προτείνει.

Ημέρα 14η
Τα πρόστυχα, τα μαύρα τα εσώρουχά σου...
τον φέρνουν πράγματι πιο κοντά σου! «Τα σέξι εσώρουχα είναι ένας τρόπος για να δείξεις στον αγαπημένο σου ότι δεν τον θεωρείς δεδομένο, αλλά και ότι έχεις διάθεση να ανανεώσεις την ερωτική ζωή σας», τονίζει η δρ S. Kingsberg.

Σε μόνιμες διακοπές. Μπορεί να μην έχετε αρκετό χρόνο ώστε να οργανώσετε κάποια μικρή απόδραση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αναθερμάνετε τη σχέση σας στο σπίτι. «Χρησιμοποίησε τα πιο ωραία σεντόνια που έχεις και φρόντισε το δωμάτιό σας να είναι περιποιημένο», δηλώνει η δρ S. Kingsberg. Έτσι, ο κοινός σας χώρος μπορεί να σας δημιουργεί την ίδια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης που νιώθετε όταν είστε σε διακοπές.