Ψάχνοντας (απεγνωσμένα) τον Μr.Right

2013-02-16 03:52

Ψάχνοντας (απεγνωσμένα) τον Μr.Right

Psahnontas (apegnwsmena) ton Mr.Right

Mήπως έχεις το «Σύνδρομο του τέλειου συντρόφου»;

Όλα ξεκινάνε από τη συνειδητοποίηση πως "δε σου αρέσει κανένας". Μετά, το σκέφτεσαι λίγο περισσότερο: ο άνδρας των ονείρων σου πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε: να έχει δυνατά μπράτσα, να κάνει surfing, να παίζει κιθάρα, να σου αγοράζει λουλούδια κάθε βδομάδα, να σου μαγειρεύει βραδινό - και φυσικά, να ζήσετε καλά κι εμείς καλύτερα. Δεν ξέρω αν κάνει ωραίο καιρό εκεί στον πλανήτη Ποσειδώνα, ωστόσο θα σε παρακαλούσα να κατέβεις λίγο ανάμεσα μας για να συνεχίσουμε την κουβέντα. Όχι, δε σε μαλώνουμε - κι επίσης ναι, δεν είσαι η μόνη που έχει μια τέτοια λίστα στο μυαλό της. Το κλαμπ «Perfect Boyfriend Syndrome» έχει πολλά μέλη. Και μάντεψε: χορηγός στις συναντήσεις τους είναι συνήθως κάποια εταιρεία με χαρτομάντηλα. Γιατί όταν οι προσδοκίες σου είναι τόσο εξωπραγματικά διαφορετικές από αυτό που οι κανονικοί άντρες εκεί έξω (ο Μπάτμαν εξαιρείται) μπορούν να σου προσφέρουν, προφανώς η κατάληξη δεν θα είναι ευχάριστη για την ψυχική σου υγεία. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα σχετικά με τις προσδοκίες σου και το τι τελικώς παίρνεις, που θα σε βοηθήσουν να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στην ψυχολογία των αντρών και τη δική σου. Καλή τύχη!

Στα γενέθλιά σου
Περιμένεις να ξεκινήσει η μέρα σου με πρωινό στο κρεβάτι. Έπειτα ν’ ακολουθήσει ένας ρομαντικός περίπατος ή ακόμα καλύτερα μια εκδρομή (τα λέει χρόνια τώρα ο Χατζιγιάννης), που θα καταλήξει με σένα με δεμένα μάτια σε ένα δωμάτιο γεμάτο κεριά κι ένα κρεβάτι που καλύπτεται από μεταξωτά σεντόνια και ροζ πέταλα. Οκ, ίσως και κόκκινα.

Και παίρνεις: Τίποτα; Μπορεί όμως να είσαι τυχερή και σου κάνει έκπληξη με ένα κόκκινο φάκελο κι μια όμορφη κάρτα. Κι αυτά όχι γιατί το είχε βάλει υπενθύμιση στο κινητό του, αλλά επειδή του το είχες αναφέρει 3-4 φορές την προηγούμενη βδομάδα.

Όμως μην φέρνεις την καταστροφή: Δεν σημαίνει πως αδιαφορεί ή δε σε εκτιμά αρκετά. Απλά οι άντρες δείχνουν την αγάπη τους με διαφορετικό τρόπο. Δεν περιμένει μία συμβολική μέρα, που θα τους υπενθυμίζει πως είναι ερωτευμένοι (γκουχ, Άγιος Βαλεντίνος, γκουχ). Όταν λοιπόν σου κάνει το δείπνο μια βραδιά ή σου προτείνει να δείτε μαζί μια ταινία στον κινηματογράφο, να ξέρεις πως με αυτό τον τρόπο λέει «Σ’ αγαπώ».

Κοπλιμέντα

Θεωρείς ότι θα παρατηρήσει την κάθε αλλαγή στα μαλλιά σου (κι όχι μόνο το χρώμα, ακόμη και τη ρίζα), ή εάν φοράς ένα καινούριο φόρεμα, θα πει με το στόμα ανοιχτό «OMG, φαίνεσαι τόσο όμορφη κι εντυπωσιακή». Κι εννοείται πως ακόμη κι όταν είσαι στο κρεβάτι με γρίπη και βήχα, θα συνεχίσει να σε βρίσκει λαμπερή - γιατί έτσι κάνουν όσοι αγαπάνε.

Στην πραγματικότητα όμως; Δεν έχει ιδέα πόσο σκληρά προσπαθείτε για να δείχνετε όπως δείχνετε. Δηλαδή δε γεννιέστε με γυριστές βλεφαρίδες; Μα γιατί; Και σε κάθε περίπτωση, γιατί θα έπρεπε να το κάνει θέμα;

Γιατί; Διότι οι άντρες δεν έχουν πείρα στα κοπλιμέντα ούτε συνηθίζουν να τα κάνουν καθημερινά στους συναδέλφους τους, όπως εμείς οι γυναίκες. Άρα είναι προτιμότερο γι’ αυτόν από το να σας πει κάτι ασυνάρτητο, να σας αγοράσει ένα φόρεμα όλο δαντέλα ή ένα μικροσκοπικό μπικίνι ανυπομονώντας να σας το βγάλει ο ίδιος στις πριβέ στιγμές σας. Το να θέλει να σας βλέπει γυμνή, είναι στο δικό του μυαλό το υπέρτατο κομπλιμέντο. Και όχι, στο δικό του μυαλό αυτό δεν ακούγεται τόσο φαλλοκρατικό όσο μας ακούγεται εμάς που πληκτρολογούμε αυτές τις γραμμές.

Συζήτηση

Πιστεύεις πως θα σε ακούει με αδιάλειπτο ενδιαφέρον να περιγράφεις την γνωριμία μιας φίλης σου με έναν άνδρα που δείχνει να πεθαίνει γι’ αυτήν. Ίσως πάλι περιμένεις να αποφασίσετε μαζί αν οι καινούργιες ροζ γόβες σου ταιριάζουν περισσότερο με φούστα ή τζιν για ένα τέλειο casual στιλ.

Αυτό που προφανώς δεν περνά από το μυαλό σου είναι πως ακόμα κι αν έχει πιο οξύ στιλιστικό ένστικτο κι από τον Cena στο The Hunger Games, αυτό δεν τον κάνει αυτόματα Μr.Right. Άσε που οι περισσότεροι άντρες με το που μας ακούνε για πάνω από δύο λεπτά να μιλάμε για θέματα που δεν κατέχουν (πχ. shopping, αισθήματα, ζώδια) πατάνε στο μυαλό τους το mute κι απλώς μας κοιτάνε προσπαθώντας να γνέφουν στα σωστά σημεία.

Εξάλλου είναι λογικό να μην συζητάτε μαζί θέματα, που θα ανέλυες και με την κολλητή σου. Αν θες να έχεις μια υγιή σχέση με το σύντροφό σου, προσπάθησε λίγο να έρθεις και στη δική του θέση: πόσες ώρες αντέχεις να ακούς για ποδόσφαιρο ή παιχνίδια στο Playstation;

 

Σεξ

Στο μυαλό σου, το πλάνο είναι έτοιμο! Χιλιάδες κεράκια, king-size κρεβάτι, σατέν σεντόνια, μια δόση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στη σύγχρονη εκδοχή του, μαζί με συναρπαστικούς οργασμούς. Όλα αυτά απόψε (ή αύριο, αν δεν προλάβετε) γύρω στις 10:30. Βάσει σχεδίου όλα οδηγούν στην επιτυχία.

Και τι παίρνεις ως απάντηση; «Προσχεδιασμένο σεξ; Ξενερώνω». Γι’ αυτόν δεν υπάρχουν κανόνες, τα πράγματα πρέπει οδηγούνται από μόνα τους όχι να μπαίνουν στο Google Calendar.

Δεν έχει άδικο. Μην ξεχνάς πως ένας από τους σημαντικότερους τρόπους ανανέωσης της σεξουαλικής ζωής είναι η εφευρετικότητά στο σεξουαλικό παιχνίδι. Τι θα έλεγες για αμέσως τώρα;