Koenigsegg Agera R Hundra. Με λεπτομέρειες από χρυσό 24 καρατίων

2013-03-14 13:26

Με μια ειδική, χρυσοποίκιλτη εφάπαξ, έκδοση, γιόρτασε η Koenigsegg τα 10ης χρόνια αλλά και τα 100 αυτοκίνητα Agera που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το νέο τη δημιούργημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την περασμένη εβδομάδα.

Το όνομα Hundra, σημαίνει στην σουηδική γλώσσα 100. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα είχαν χρεοκοπήσει αν σε διάστημα 10 χρόνων είχαν βγάλει από την γραμμή παραγωγής τους μόλις 100 αυτοκίνητα. Όμως, όπως και να το κάνουμε η Koenigsegg δεν είναι μια οποιαδήποτε φίρμα.

Η Hundra είναι μια αποκλειστική ειδική έκδοση με βάση το Agera S με έναν κινητήρα V8 twin-turbo 5,0-λίτρων απόδοσης 1,030 ίππων με 1,100 Nm ροπής. Ιπποδύναμη που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα ενώ τα 300 χλμ. / ώρα, από θέσης στάσης, έρχονται σε 21,19 δευτερόλεπτα, χρόνος που είναι παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο κατέχει το σουηδικό μοντέλο.

Η ειδική αυτή έκδοση της Agera S, την οποία έχει παραγγείλει ένας συλλέκτης από την Μαλαισία, διαθέτει χειροποίητες εξατμίσεις με απολήξεις από χρυσό 24 καρατίων ενώ χρυσές λεπτομέρειες υπάρχουν και στο κατασκευασμένο από άνθρακα αμάξωμα.

Λεπτομέρειες από χρυσό υπάρχουν επίσης στο ταμπλό και στα καθίσματα, τα οποία είναι επενδυμένα με Alcantara και άνθρακα.