Mercedes G63 AMG 6x6. Το απόλυτο off-road βρίσκεται κοντά στην παραγωγή

2013-03-19 01:36

Στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στο περίπτερο της Mercedes έκανε πρεμιέρα η ολοκαίνουργια G63 AMG 6x6. Ένα τζιποειδές με τρεις άξονες και έξι τροχούς. Ίσως το απόλυτο όχημα για την κίνηση εκτός δρόμου.

Η Mercedes G63 AMG 6x6 είναι προς το παρόν ένα πειραματικό μοντέλο. Όμως, οι πληροφορίες που διαρρέονται από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά στην παραγωγή.

Με την πρώτη ματιά, είναι εύκολο να πιστέψεις ότι η G63 AMG 6x6 είναι ένα ακόμη αυτοκίνητο φτιαγμένο για τον αγώνα αντοχής, για το ράλι Ντακάρ δηλαδή. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Διαθέτει στο εσωτερικό όλες τις πολυτέλειες που θα περίμενε κάποιος από μια AMG Mercedes.

Το όχημα κινείται από έναν 5,5-λίτρων V8 biturbo κινητήρα που αποδίδει 544 ίππους και 760 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC κιβώτιο ταχυτήτων και πέντε μπλοκέ διαφορικά!

Η Mercedes G63 AMG 6x6 έχει έξι τροχούς και προσφέρει χώρο για μόλις 4 επιβάτες. Αν θέλετε το απόλυτο off-rοad τότε πιθανώς δεν είναι άλλο από αυτό που βλέπετε.

Η G63 6x6 έχει μήκος 5,87 μ. , 2,30 μέτρα ύψος και ζυγίζει 3850 κιλά. Έρχεται με ανθρακονήματα εξωτερικά , LED φώτα, διογκωμένα τόξα των τροχών και ένα διακριτικό, από ανοξείδωτο χάλυβα roll-over bar.

Ο χώρος φόρτωσης του είναι επενδεδυμένος με μπαμπού, αλλά η Mercedes λέει είναι αρκετά σκληρό. Στο εσωτερικό, η AMG 6x6 G63 έρχεται με κόκκινο ή ανοιχτό καφέ δέρμα designo, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα ατομικά καθίσματα, επένδυση οροφής Alcantara και μια ειδική κονσόλα για τους πίσω επιβάτες.