Weber FasterOne. Θέλει να πάρει τα σκήπτρα από την Bugatti Veyron

2013-04-01 10:28

Η ελβετική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, η Weber Sportcars, έχει κυκλοφορήσει τις προδιαγραφές για την τελευταία έκδοση του Weber FasterOne. Με το οποίο φιλοδοξεί να κερδίσει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον πλανήτη.

Μηχανικοί από τις πρώην ομάδες της Φόρμουλα 1, την BMW Sauber και την Petronas Formula 1 ενώθηκαν προκειμένου να κατασκευάσουν το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, το αυτοκίνητο αυτό θα έχει μια αντιστοιχία ιπποδύναμης / βάρους,  0,96 ίππους ανά χιλιόγραμμο.

Το Weber FasterOne ζυγίζει 1.250 κιλά και τροφοδοτείται από έναν twin-turbo V10 κινητήρα η απόδοση του οποίου φτάνει τους  1.200 ίππους και 1.250 Nm ροπής.

Διαθέτει ένα έξυπνο σύστημα τετρακίνησης και έχει μελετηθεί προσεκτικά η αεροδυναμική του αυτοκινήτου,  που επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα,  τα 300 χλμ./ώρα (πάντα από θέση στάσης) έρχονται σε 16,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα λέγεται ότι θα ξεπερνά τα 400 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή του Weber FasterOne θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Θα κατασκευαστούν μόλις 6 κομμάτια και σύμφωνα με την εταιρία η παραγωγή θα γίνει μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Όσον αφορά την τιμή, προς το παρόν δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση